پایه

مودم LTE چیست؟

برخی پیش‌بینی‌ها حاکی از آن هستند که تا سال 2025، بیش از 5 میلیارد نفر به دنیای موبایل و اینترنت وارد خواهند شد. در عین حال، نیمی از کل جمعیت کره زمین به خدمات شبکه LTE دسترسی دائمی خواهند داشت.

TD-LTE، نسل چهارم اینترنت ثابت است که در مقایسه با نسل‌های پیشین اینترنت از سرعت و کیفیت بالاتری برخوردار است.

 TD-LTE فاقد محدودیت‌های مکانی است و بدون نیاز به خط تلفن ثابت، در هر جایی (که تحت پوشش این سرویس باشد) قابل استفاده است.

مودم های LTE شامل انواع مودم های سیم کارت خور می شوند، می توانند از شبکه اینترنت پرسرعت و سیار LTE پشتیبانی کنند. این مودم ها وابسته به شبکه های تلفن همراه هستند که از طریق آنتن های TD-LTE به کمک پورت USB، پورت LAN یا شبکه وای فای متصل می شود.

این تکنولوژی، از پایداری بالایی در آپلود و دانلود بهره برده است. چند مورد از ویژگی‌های TD-LTE که برای هر کاربری جذاب است:

  • صرفه‌جویی در مصرف باتری موبایل
  • کاهش هزینه‌ها
  • بدون محدودیت مخابرات
  • سرعت بالا
  • پایداری بالا
  • استفاده همزمان چند کاربر
What-is-an-LTE-modem

مودم 4G چیست?

اینترنت 4G به فناوری ارتباطات بی‌سیم اشاره دارد که برای اتصال به اینترنت از طریق شبکه‌های تلفن همراه استفاده می‌شود. 4G مخفف “چهارمین نسل” است و به نسل چهارم از فناوری‌های ارتباطات اشاره دارد. اینترنت 4G برای ارائه ارتباطات بی‌سیم با سرعت بالا و عملکرد بهتر طراحی شده است. با استفاده از شبکه‌های 4G، کاربران می‌توانند به صورت بی‌سیم و با سرعت‌های بالا به اینترنت دسترسی پیدا کنند و از خدماتی مانند مرور وب، استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف، استریم ویدئو و ارسال و دریافت اطلاعات بهره ببرند.

 

مزایای استفاده از اینترنت 4G نسبت به نسل های قبل شامل سرعت بالا، پایداری بیشتر، کاهش تاخیر، قابلیت پشتیبانی از برنامه‌های مصرف داده‌ی بالا و کیفیت بهتر تجربه کاربری است.

با این حال، سرعت و عملکرد 4G ممکن است به تأثیر عوامل مانند ترافیک شبکه، توپولوژی شبکه و شرایط فیزیکی محیطی بستگی داشته باشد.

 

modem 4G نوعی رابط است که کاربر را از طریق اتصال به اپراتور های همراه، به شبکه اینترنتی پر سرعت نسل چهارم متصل می کند. در واقع اینگونه می توان گفت که مودم 4G رابطی بین کاربران سیم کارت و شرکت های ارائه دهنده اینترنت سیم کارت است.

فعالیت این مودم ها با کمک سیم کارت هایی که دارای قابلیت 4G هستند، انجام می گیرد. با پیشرفت روز افزون اینترنت و نیاز به سرعت بالاتر، اینترنت نسل چهارم وارد میدان شد. از آنجایی که سرعت این اینترنت خوب بود، به سرعت مودم ۴جی هم وارد بازار شد.

what-is-4G-modem

آیا اینترنت lte همان 4G است؟

زمانی که شما از اینترنت همراه نسل چهارم با نماد 4G استفاده می‌کنید، در واقع با سرعتی کمتر از آنچه 4G ارایه می‌دهد متصل هستید. برای جبران این اختلاف فناوری LTE شکل گرفت که در واقع همان اینترنت 4G است اما نسبت به اینترنتی که قبلا تحت عنوان 4G استفاده می‌کردید، از سرعت و کیفیت بهتری پشتیبانی می‌کند.

تفاوت‌ها و شباهت‌های اصلی بین فناوری TD-LTE و 4G به شرح زیر است؛

  • TD-LTE یک نوع فناوری LTE است که از باندهای TDD LTE استفاده می‌کند. اما 4G یک نسل کلی فناوری مخابراتی است که LTE یکی از انواع آن محسوب می‌شود.
  • حداکثر سرعت TD-LTE مشابه 4G و حدود 100 مگابیت بر ثانیه است. اما معمولاً سرعت واقعی TD-LTE کمتر از 4G است.
  • تاخیر و پایداری اتصال در TD-LTE بهتر از 3G  ولی در حد 4G نیست.
  • هر دو فناوری از طیف فرکانسی مشابهی استفاده می‌کنند. اما TD-LTE فقط از باند TDD بهره می‌برد.
  • ظرفیت شبکه و تعداد کاربران همزمان در 4G بیشتر از TD-LTE است.
  •  پوشش شبکه 4G معمولاً وسیع‌تر و بهتر از TD-LTE می‌باشد.
  • هزینه استقرار TD-LTE ارزان‌تر از شبکه کامل 4G است.
  • TD-LTE می‌تواند به عنوان یک فناوری انتقالی به 4G محسوب شود.

مهمترین ویژگی‌های شبکه‌های  4G و LTE

حال که با تفاوت اینترنت LTE و 4G آشنا شدیم ویژگی های این دو را بررسی می‌کنیم.

  1. سرعت بالا

فناوری 4G/LTE سرعت دانلود و آپلود بسیار بالایی را ارائه می‌دهد، که کاربران را قادر می‌سازد به سرعت بالا به اینترنت دسترسی پیدا کنند و از خدماتی مانند استریم ویدئو، مرور وب و استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف بهره ببرند.

  1. پایداری

شبکه‌های 4G/LTE پایداری بیشتری نسبت به شبکه‌های پیشین دارند و در شرایط مختلفی از جمله در حرکت، در داخل ساختمان‌ها و در مناطق با ترافیک شبکه بالا به خوبی عمل می‌کنند.

  1. کاهش تاخیر

فناوری 4G/LTE تاخیر کمتری در انتقال داده‌ها دارد که کاربران را قادر می‌سازد تا به صورت سریع‌تر به اطلاعات دسترسی پیدا کنند و در برقراری ارتباطات زنده مانند تماس‌های تصویری و ویدئوکنفرانس استفاده کنند.

  1. کیفیت بهتر

با استفاده از فناوری 4G/LTE، تجربه کاربری بهتری در استفاده از اینترنت و خدمات آنلاین فراهم می‌شود، از  جمله کیفیت بهتر در استریم ویدئو، پخش موسیقی بدون وقفه و برقراری ارتباطات صوتی و تصویری با کیفیت بالا.

مودم های فورجی بر اساس نوع اتصال و شکل ظاهریشان، به انواع زیر تقسیم می شوند:

مودم TD-LTE

TD-LTE Modem، یک نوع خاص از مودم  4G است که برای اتصال به شبکه‌های TD-LTE طراحی شده است.
– این مودم‌ها از تکنولوژی تقسیم زمان (Time Division) برای ارتباطات استفاده می‌کنند و از باندهای فرکانسی خاصی که برای TD-LTE مخصوص هستند، استفاده می‌کنند.

از آنجا که مودم‌های 4G و LTE از طریق سیم کارت اپراتورها فعالیت می‌کنند معمولا به آنها مودم سیم کارت خور نیز گفته می‌شود. شرکت‌های مختلف انواع گوناگونی از این مودم‌ها را عرضه کرده‌اند که می‌توان آنها را در سه دسته طبقه‌بندی نمود. البته فراموش نکنیم که هر مودمی قابلیت پشتیبانی از نسل چهارم اینترنت را ندارد و برای استفاده از اینترنت نسل چهارم باید هم سیم کارت نسل چهارم تهیه شود و هم مودمی که قابلیت پشتیبانی از اینترنت 4G دارد.

مودم  4G همراه یا مودم LTE همراه

TD-LTE Modem، یک نوع خاص از مودم  4G است که برای اتصال به شبکه‌های TD-LTE طراحی شده است.
– این مودم‌ها از تکنولوژی تقسیم زمان (Time Division) برای ارتباطات استفاده می‌کنند و از باندهای فرکانسی خاصی که برای TD-LTE مخصوص هستند، استفاده می‌کنند.

از آنجا که مودم‌های 4G و LTE از طریق سیم کارت اپراتورها فعالیت می‌کنند معمولا به آنها مودم سیم کارت خور نیز گفته می‌شود. شرکت‌های مختلف انواع گوناگونی از این مودم‌ها را عرضه کرده‌اند که می‌توان آنها را در سه دسته طبقه‌بندی نمود. البته فراموش نکنیم که هر مودمی قابلیت پشتیبانی از نسل چهارم اینترنت را ندارد و برای استفاده از اینترنت نسل چهارم باید هم سیم کارت نسل چهارم تهیه شود و هم مودمی که قابلیت پشتیبانی از اینترنت 4G دارد.

مودم 4G رومیزی یا مودم LTE رومیزی

مودم 4G رومیزی یا مودم LTE رومیزی مانند مودم ADSL باید به طور ثابت در منازل یا مکان‌ها اداری وغیره استفاده می‌شوند و از طریق وای فای اینترنت را به اشتراک می‌گذارند. زیرا این مودم‌ها باتری نداشته و با قطع اتصال برق فعالیت آنها نیز قطع می‌شود. مزیتی که این مودم‌ها دارند این است که با آنتن‌های قوی‌تر می‌توانند سرویس اینترنت بهتری ارایه دهند. بنابراین اگر به دنبال مودمی برای داخل منازل و مکان‌های اداری هستید بهتر است که مودم 4G رومیزی یا مودم LTE رومیزی تهیه نمایید که نسبت به مودم‌های همراه دارای سرعت دانلود و آپلود بیشتری هستند.

همچنین این مودم‌های خانگی دارای پورت LAN هستند که امکان اتصال کابلی به دستگاه‌های دیگر را هم فراهم می‌کنند. این مودم‌ها معمولا از یک پورت WAN و پورت USB نیز برخوردارند.

مودم 4G دانگل یا مودم LTE دانگل

مودم‌های دانگل ارتباط اینترنتی را به روش اتصال به دستگاه از طریق کابل USB برقرار می‌کنند.

این مودم‌ها، قدیمی‌تر از مودم‌های همراه و رومیزی هستند و تنها روی سیستم‌های کامپیوتری قابل استفاده هستند. استفاده از مودم‌ دانگل سیم‌کارتی نسبت به دو دسته‌ی دیگر سخت‌تر است.

فرق اینترنت TDLTE با FD-LTE

تقسیم فرکانس (FD) و تقسیم زمان (TD) از استانداردهای مختلف فناوری نسل چهارم LTE هستند.

استاندارد TD، کانال‌های «دریافت» و «ارسال» را بین آن‌ها در یک باند فرکانسی تقسیم می‌کند. اما استاندارد FD از فرکانس کمی متفاوت برای آپلود و دانلود استفاده می‌کند. این باعث تداخل احتمالی کمتر و در نتیجه دریافت نتیجه بهتر می‌شود. با این حال، متغیرهای زیادی برای تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام استاندارد در رابطه با نحوه ارائه خدمات و سرعت بهتر است، وجود دارد.

مزایای اینترنت TD-LTE نسبت به ADSL چیست؟

فناوری ADSL، یک نوع رایج دسترسی به اینترنت است که از طریق کابل‌کشی استاندارد کار می‌کند. سرعت ADSL در مقایسه با سایر سرویس‌های اینترنتی به اندازه کافی قابل اعتماد نیست و بستگی به محل زندگی نیز دارد..

اما مزایای یک سرویس اینترنت TDLTE نسبت به adsl شامل موارد زیر است:

  • سرعت آپلود ارائه شده در سرویس TDLTE تا ۵ برابر بیشتر از سرعت آپلود در adsl است.
  • همچنین سرعت دانلود در TDLTE تا ۱۰ برابر بیشتر از سرعت دانلود در adsl است.
  • یک سرویس اینترنت TDLTE، به دلیل مستقل بودن از خطوط تلفن ثابت، همواره اتصال بدون مشکل نویز و بدون وقفه را برای کاربران اینترنت فراهم می‌کند. درواقع نویز ایجاد شده در سیم که عامل مهمی در افت کیفیت اینترنت ADSL است، با توجه به عدم نیاز به سیم کشی، از بین می‌رود.
  • TDLTE، دارای ظرفیت ارتباطی نامحدود و بدون کمبود پورت است.
  • سرویس اینترنت TDLTE، امکان حرکت در داخل شهر و کشور را بدون محدود شدن برقراری اینترنت به مکان خاصی ایجاد می‌کند. در واقع مودم اینترنت TDLTE امکان جابه‌جایی دارد.
  • در نهایت، TDLTE برای ارائه خدمات اینترنتی، نیازی به خط تلفن ثابتی نداشته و مراحل نصب و راه‌اندازی آسان‌تری نیز دارد و شما فقط به یک منبع برق شهری نیاز دارید.

معرفی و فرق مودم outdoor و Indoor

مودم‌های indoor و outdoor، هر دو به عنوان راه‌حلی برای اتصال و دریافت خدمات از بهترین اینترنت TD LTEمورد استفاده کاربران قرار می‌گیرند.

مودم‌های بیرونی یا Outdoor Modem با داشتن قدرت آنتن دهی بالا، سیگنال بی‌نظیری برای مسافت‌های طولانی ایجاد کرده و به دور از هر گونه اختلال احتمالی در شرایط آب و هوایی نامساعد، سیگنال‌های با کیفیتی دریافت می‌کنند. همچنین این مودم‌ها، اتصالات بهتری به نزدیک‌ترین برج تلفن همراه ارائه می‌دهند.

مودم‌های outdoor برای اماکنی که آلودگی فرکانس بالایی دارند یا به دلیل موقعیت جغرافیایی و بافت شهری که امکان مسدود کردن یا تداخل در ارسال و دریافت سیگنال را دارند به کار می‌آید. به بیان دیگر، منازل و یا شرکت‌هایی که بین ساختمان‌های بلند محاصره شده‌اند، بهتر است از مودم‌های outdoor استفاده کنند.

البته این این مودم های TDLTE نیاز به سیم کشی به داخل ساختمان و یک روتر یا مودم دارند تا بتواند به دستگاه‌های مختلف متصل شوند.

از طرف دیگر، مودم‌های داخلی، پورت USB برای اتصال دستگاه‌های تلفن همراه و درگاه‌های اترنت برای اتصال سیمی دستگاه‌های مورد نیاز، ارائه می‌کنند.

محدوده وای فای مودم‌های داخلی یا indoor با اینکه بسیار کمتر از مودم‌های پشت‌بام یا همان outdoor است، اما برای بسیاری از کاربردها، کارایی لازم را دارند.

البته، برای گرفتن بهترین نتیجه، بهتر است از هر دو مودم داخلی و بیرونی استفاده کنید؛ چرا که خروجی داده بی‌نظیری را به همراه تمام مزایای مودم‌های داخلی و بیرونی خواهید داشت.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *